Durian vs jackfruit: wat is het verschil? - epische tuinieren

Durian Vs Jackfruit: Wat is het verschil? - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer je via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Durian Vs Jackfruit: Whats The Difference?.

Durian Vs Jackfruit: Whats The Difference?.

Durian bomen en jackfruit bomen kunnen heel verschillend zijn, maar er is vaak veel verwarring over de vrucht die ze dragen. Je vindt ze beide in Aziatische markten. Maar de verschillende verschillen in de durian vs jackfruit debat zijn vrij uitgesproken.

Zowel jackfruit als duriaan komen uit Azië. Zowel jackfruit als durianvruchten zijn wereldwijd zeer gewild en ze gedijen in vergelijkbare klimaten. Sommigen van jullie die dit nu lezen, kunnen zich goed bewust zijn van het verschil, bijvoorbeeld, in de geur die door beide vruchten wordt gegeven. Maar voor iemand die ze nu naast elkaar ziet, kunnen ze verward zijn over wat wat is.

Ja, de vruchten lijken op elkaar, maar er zijn ook tal van andere verschillen tussen hen. Naast botanische verschillen, heeft de duriaanse vrucht een veel andere plaats in culinaire geneugten dan die van jackfruit. Laten we bedekken wat deze vruchten zijn, en hoe ze verschillen. Op die manier kun je beslissen welke je wilt groeien of gebruiken in je keuken.

Durian heeft een spiky zwoerd en een kenmerkende geur.

is een tropische boom die kan reiken tot 165 voet hoog. De groenblijvende boom produceert scherpe, hobbelige vruchten die sommige mensen liefhebben en sommige mensen haten. In bepaalde delen van de wereld, de vrucht van de durian boom is verboden in de markten en het openbaar vervoer vanwege zijn overweldigende scherpe geur. Zijn gegeten rauw, zuiver, of gekookt in verschillende gerechten.

De eetbare pulp van de durian boom heeft een scherpe smaak net als de durian geur. De gemiddelde durian grootte is 2 tot 7 pond in gewicht. Dit kan een aanwijzing zijn voor de verschillen tussen jackfruit en durian. De naam durian komt van het Maleis woord voor doorn.

Jackfruit is ook spiky, maar is massaal van grootte en is niet stug aromatisch.

kweekt ook een tropische vrucht die bekend en geliefd is over de hele wereld. De jackfruit boom zelf groeit tot 66 voet hoog en blijft groen het hele jaar door. Jackfruit heeft ook een doornige zwoerd, en rijpe jackfruit kan latex uitstralen dat moeilijk af te wassen handen en kleding.

Ripe jackfruit wordt gebruikt in tropische fruitsalades. Rauwe jackfruit wordt ook gekookt en gebruikt als een vlees substituut. Jack fruit is de grootste vrucht in de wereld, met een gemiddelde van maximaal 55 pond per fruit. Mensen zeggen soms dat de vrucht in het zwoerd ruikt als de gele gom, Juicy Fruit, een bellengom die bekend is in Noord-Amerika.

Durian Vs Jackfruit: Hoe kun je deze uit elkaar houden?.

Terwijl we een aantal van de verschillen in de jackfruit versus durian debat hebben aangeraakt, laten we die verschillen nader onderzoeken. Op die manier kunnen we de resterende vragen oplossen die zich voordoen wanneer we denken over jackfruit vs. Durian.

De jackfruit boomstam heeft een diameter van 12 tot 31 inch. De dikke, glanzende bladeren zijn ongeveer 6 tot 8 inch lang, en de boom groeit tot 66 voet hoog. De durian boom, zoals we hebben besproken in de laatste sectie, groeit tot 165 voet hoog. De stam diameter is ongeveer 60 inch. De bladeren zijn ook glanzend en donkergroen, maar ze lijken meer op koffiebladeren dan die van de jackfruit boom. Bovendien, terwijl de jackfruit boom bevat latex in alle delen van de boom, de durian niet. De totale natuurlijke boomvorm is ook verschillend. Hoewel jackfruit heeft een semi-circulaire structuur, Durian neigt naar een meer piramidische vorm.

Een ander contrasterend element in onze discussie over jackfruit vs. durian ligt in de botanische structuur van elke boom bloemen. Jackfruit bloemen zijn geel tot perzik in kleur, terwijl durian bloemen zijn wit tot rood. Ze bestuiven anders (die we zullen bespreken een beetje later), en hebben uiteenlopende botanische formaties. De bloemen van jackfruit versus durian dont alleen maar kleurvariaties onthullen. De durian bloem knikken, met bloemblaadjes die naar beneden, terwijl de jackfruit bloem heeft vlezige, rechtop bloemblaadjes die direct groeien uit de stam van de boom.

Fruit structuur is waarschijnlijk het meest uiteenlopende aspect in de beraadslaging van jackfruit vs. Durian. Hoewel beide hebben hobbelige huid en vereisen dat tuinders dragen handschoenen om ze te hanteren, een opmerkelijk verschil is hun grootte. Jackfruit is de grootste vrucht in de wereld, gemiddeld uit op 55 pond per fruit, terwijl durian fruit niet meestal groter dan 7 pond per stuk. Zoals we al eerder vermeld, jackfruit bevat latex, en durian niet. De onrijpe durian smaakt rijk en bitterzoet. Jackfruit pulp smaakt als een kruis tussen een banaan, mango, en ananas. De jackfruit geur is muskisch en fruitig, terwijl durian fruit is bekend om zijn intense geur. Sommige zeggen dat durian ruikt naar zoete kaas, terwijl anderen zeggen zijn meer als rottende uien.

De jackfruitboom produceert immens tropisch fruit.

De twee vruchten hebben verschillen in termen van hun oorsprong en de ecosystemen waarin ze bestaan. Beide prefereren een tropische omgeving. Maar terwijl jackfruit geniet vochtig laagland in Zuid-India, durian prefereert de regenwouden van Borneo in Zuidoost-Azië. Durian heeft rijke grond nodig, en jackfruit kan doen zonder zolang de grond is leamy en goed draining. Jackfruit is ook onderdeel van de moerbei familie, en durian is onderdeel van de Mallow familie. Jackfruit geeft de voorkeur aan warmere omgevingen dan durian fruit. Vergelijk durianen ideale temperatuur van 75 tot 86 graden Fahrenheit met jackfruit hoge warmtetolerantie, tot 120 graden.

Jackfruit bomen leven om 100 jaar oud te zijn, terwijl durian bomen leven voor twee keer dat bedrag soms meerdere eeuwen. De bloemen cluster samen en produceren fruit op takken, terwijl die van jackfruit groeien in clusters direct op de stam. Durian vruchten bevatten een enkele inch-lange ovale zaad dat levensvatbaar is voor slechts een paar dagen na de vrucht wordt geoogst. Jackfruit zaden zijn veel overvloediger en kan worden gekweekt tot een maand nadat de jackfruit vlees is geoogst. Jackfruit heeft grote zaden die zijn gevormd veel als zonnebloem zaden. Het is belangrijk om durian zaden zo snel mogelijk planten. Met jackfruit, kunt u meer tijd nemen.

De bloemen op een duriaanse plant zijn ofwel mannelijk of vrouwelijk, en vereisen kruisbestuiving voor de ontwikkeling van eetbare vruchten. Jackfruit vereist geen kruisbestuiving omdat de bomen bloeien zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen. Tot dit punt, het lijkt erop dat het kweken van jackfruit is een beetje gemakkelijker dan het kweken van duriaanse vruchten. Het duurt ongeveer 3 tot 4 jaar voor jackfruit om vruchten te produceren. Durian bomen kunnen tot tien jaar om eetbare vruchten te ontwikkelen. Jackfruit en durian hebben verschillende seizoenstijden ook. Durian produceert een gewas per jaar, en jackfruit produceert 2 gewassen gedurende een heel seizoen.

Typische grootschalige teelt operaties verschillen, dat is waarom ze bedekt in deze discussie van jackfruit vs. Durian. Terwijl jackfruit wordt niet commercieel zo veel geteeld in Maleisië, waar de meest populaire, durian is. Jackfruit wordt vaak geteeld langs de weg in India. Durian vruchten worden geproduceerd op kleine hectare-grote boerderijen waar ze worden geteeld met bomen die andere vruchten te produceren. Jackfruit en durian zijn beide voornamelijk geproduceerd in India, maar dont laat deze gelijkenis u voor de gek. Jackfruit is een veel winstgevender gewas dan Durian, vooral als gevolg van de verscheidenheid van culinaire toepassingen voor jackfruit.

Op sommige markten, de verkoop van durian is verboden vanwege zijn aroma.

We eerder vermeld dat durian is verboden van sommige markten vanwege zijn overweldigende geur. Jackfruit heeft niet hetzelfde probleem, omdat de geur isnt offensief in en van zichzelf. Jackfruit en durian kan worden gevonden in dezelfde markten, zij het om verschillende redenen. Afgezien van het eetbare deel van de vruchten, er zijn andere manieren waarop de plant wordt gebruikt. Jackfruit hout wordt gebruikt om meubels en muziekinstrumenten te maken, zoals de udaki, dat is een trommel gemaakt van jackfruit hout en geitenhuid. Durian planten dont hebben hetzelfde gebruik als jackfruit planten doen.

Een ander groot commercieel verschil in durian vs jackfruit is het gebruik van jackfruit als vleesvervanger. De onrijpe jackfruit heeft een stringy textuur die getrokken varkensvlees simuleert, dus is het een uitstekende vervanging voor vlees in dat formaat. Durian, met zijn rotte ui geur en smaak, heeft niet de diversiteit die jackfruit doet in de vleesvervanger afdeling.

Thailand en Maleisië produceren 90% van de werelden durian fruit. India produceert de meeste jackfruit. Als gevolg daarvan, jackfruit en durian hebben verschillende commerciële waarden als het gaat om welke landen ze produceren.

Het eetbaar vlees van de jackfruit is een gezonde snack! En de voedingswaarde van durian is ook hoog. Durian voeding varieert van jackfruit in dat het meer B vitaminen bevat, waardoor het een energie-dense fruit. Jackfruit voeding omvat hogere aantallen vitamine A, E, B5 en B6. Durian is ook veel hoger in voedingsvezels en vitamine C dan jackfruit is, wat betekent dat het is een meer voedingsrijke vrucht. Vergeleken met jackfruit 46% Vitamine C-gehalte, Durianen 66% inhoud maakt het een betere bron over het algemeen.

Beide hebben meerdere en verschillende voordelen voor de gezondheid. Durian is geweldig voor de behandeling van hoge bloeddruk omdat zijn lager in verzadigd vet. Het is ook lager op de glycemische index, waardoor het veiliger voor mensen met diabetes.

Medisch, de twee vruchten worden gebruikt op verschillende manieren. Durian wordt gebruikt in de bestrijding van obesitas, kanker, hartziekte, diabetes, en kan problemen met spijsvertering, slapeloosheid, hoge bloeddruk, en depressie en angst te verbeteren. Jackfruit heeft verschillende toepassingen op verschillende momenten. Wanneer de jackfruit is onrijp, zijn carotenoïde niveaus lager. Maar wanneer de jackfruit wordt geel en wordt gerijpt jackfruit, zijn een grote bron van antioxidanten, die kanker, hartziekte, cataract, en macula degeneratie bestrijden.

Als je wilt weten over de verschillen van een fruit, hun culinaire gebruik zal u in de meeste van alle. Niet alleen is de jackfruit smaak meer van een zoete smaak dan durian, maar ook veelzijdiger. Mensen eten jackfruit in zoete en zoute gerechten. Groene jackfruit wordt vaker gebruikt in soepen, salades, en als een vleesvervanger. Ripe jackfruit smaakt zoet en gaat goed in fruit salades of de pulp wordt gemengd in ijs. Mogelijk mijn favoriete gebruik van jackfruit betrokken nemen van de zachte muzige vruchten in de fruit pods en mengen met room en andere tropische vruchten.

Als het gaat om durian, smaak is meer genuanceerd en complex dan zelfs de best proeverij jackfruit. Terwijl de unieke smaak van durian wordt gebruikt in zoete gerechten, het heeft een ondertoon dat is een beetje zoutig. Sommigen zeggen dat het smaakt als roerei, maar de pulp in de doornige behuizing heeft zo veel toepassingen. Mensen gooien durian in kleverige rijst gerechten of mengen het in ijs. Onrijpe durians zijn geurloos en smaakloos en soms worden gemaakt in chips en brood. Ze worden vaak vers en rijp ook gegeten.

Q: Wat ruikt erger: durian of jackfruit?.

A: Durian ruikt veel sterker dan jackfruit. Sommige mensen denken dat het ruikt naar rotte eieren, terwijl anderen zeggen dat het ruikt naar rottend vlees of rioolwater. Nog meer denken dat het ruikt naar Limburgse kaas. Een beperkt aantal mensen echt genieten en waarderen de geur.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}) JQuery).

Hoe Leek Microgreens snel en gemakkelijk te groeien.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Gardening is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliatie commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Alle bestelde planten brengen wij ook naar de afhaalpunten, er is geen verschil in levertijd bij afhalen of bezorging aan huis.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

Zorg er wel voor dat het overtollige water weg kan lopen. Zet Oleander op een verstandige plek en deze mooie, wintergroene plant geeft jarenlang plezier. In het voorjaar hebben wij weer een groot assortiment Oleanders op voorraad. Helemaal niets om over te klagen. Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. Vul aan met de mediterrane potgrond en druk deze goed aan. Een roze Oleander kunnen wij leveren.

Afhankelijk van de lengte van uw plant kiest u de lengte van de stok.

De bestelling kwam op tijd en was keurig verpakt. door de potgrond te mengen! In eerder genoemde warme perioden kun je ook gerust wat bijmesten, zodat je zeker weet dat jouw Oleander voldoende voeding heeft!. U kunt eventueel in de lente de plant een beetje uitdunnen. Het makkelijkste is tijdens het bestelproces, bij de opmerkingen, even neer te zetten dat u een roze exemplaar wenst. Met de vorst van afgelopen winter - bovenop de natte grond - zouden de oleanders veel schade hebben opgelopen. Oleander is een mooie, groene, bloeiende struik die je vooral in warmere oorden tegenkomt.

Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij.

Een Oleander boompje wordt vooral geplaatst in een plantenbak of kuip, omdat hij slecht tegen vorst kan. Ook de instruktie voor het plaatsen vond ik prettig. Hoe geef ik mest aan planten in een half wijnvat. Aan de raden is de plant tijdig binnen te zetten in een koele kamer tussen de 5 à 10 °C maar niet in de woonkamer. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeursdatum, maar hierin kan in sommige gevallen worden afgeweken. Alle delen van de Oleander zijn giftig. Deze struik heeft luchtvochtigheid nodig om volop te kunnen bloeien en groeien. Van Portugal tot Iran, van Zuid- Frankrijk tot Zuidwest-China: de kans is groot dat je deze struik tijdens je vakantie al eens hebt bewonderd.

Mocht het voor het model van je boompje mooier zijn, dan kun je er wel voor kiezen om hem wat uit te dunnen.

Ik zou graag een paar oleanders willen kopen. Vanaf april kan deze geliefde kuipplant weer naar buiten en zal hij meer energie nodig gaan hebben voor de groei en bloei. En ontsmet daarna goed uw snoeigereedschap. Ontvang een mailtje wanneer jouw vraag is beantwoord!. Hij bloeit lekker lang: van het begin van de zomer tot en met het late najaar. Kweekpotten en trays zijn er in veel maten en kleuren. Plaats de plant niet te dicht bij de verwarming maar voorkom ook een standplaats op een tochtige plek.

Goeie zoekfunctie we site, meeste planten goede kwaliteit.

Oleander kopen doe je bij Bloembollenkopen.

Bijvoorbeeld een lichte kamer in huis die niet verwarmd en goed geventileerd wordt. Door hem in een plantenbak te houden, kun je hem in de winter dus makkelijk naar binnen verplaatsen. Ook nog de mogelijkheid voor een klacht na de winter. Maar let wel op dat de kluit niet helemaal uitdroogt. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.

Kiest u voor 2 palen per boom dan zet u aan weerszijde een paal.

De plant is rijk vertakt, zeer bossig en wordt in een pot of kuip meestal maximaal zon 2 meter hoog. Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij. De Oleander is namelijk niet winterhard en moet in de winter hoe dan ook op een beschutte plek geplaatst worden. En daarom een echte blikvanger in uw tuin. Vastzetten kan met de makkelijke clips. Is het heel warm in de zomer of regent het niet of nauwelijks, geef hem dan veel water. heeft een roze oleander veel water nodig, en mag kan hij veel zon hebben. Er bestaan enkelbloemige en dubbelbloemige.

Krijgt deze struik te weinig water of staat ze op een verkeerde plaats, dan zie je dit direct aan het blad.

U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!. Ook de instruktie voor het plaatsen vond ik prettig. De Oleander komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee en is een enorme liefhebber van veel warmte en veel zon. Informeer mij wanneer dit product weer op voorraad is. Zeer betrokken en een duidelijk antwoord. Wij adviseren daarom de oleander als kuipplant te houden. En de jonge scheuten ziet u tot uw schrik verwelken.

Nerium oleander is de volledige naam van de populaire oleander.

Het gewenste ophaalpunt kunt u tijdens het bestellen van uw planten aanvinken. Let sowieso goed op waar je deze schone neerzet, deze plant is giftig voor mens en dier. Helemaal niets om over te klagen. Snoei dode takken weg en knip lelijk blad af. Alleen op deze manier bent u gegarandeerd van verse en gezonde planten!.

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

Bij een aangename temperatuur wordt u beloond, want dan bloeit hij het rijkelijkst. 3 oleanders in een plantenbak zetten? Dank voor uw antwoord. De oleander is inheems in de landen rond de Middellandse Zee. De planten zijn mooie en zijn goed aangekomen. Internationale leverancier van Bloembollen en Zaden. Een Oleander, in ons klimaat, staat het liefst in een. Hieronder vindt u een tabel met de bezorgkosten. Bij aanvullende informatie staan de bloeikleuren wit en roze, maar ik ben echt op zoek naar een roze versie. Dit wordt vaalgroen, zelfs geel en valt af.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander kopen

Wij leveren de beste kwaliteit bloembollen, zaden en tuinartikelen in heel Europa en worden gewaardeerd door onze snelle service en kwaliteit.

Waar het om gaat is dat ze stevig zijn en efficiënt neergezet kunnen worden.

Lees alles wat je moet weten over de oleander in onze. Hooguit als het echt een te grote struik wordt of als er vertakkingen moeten ontstaan. Om te beginnen vind je een onderverdeling per plantensoort, maar kijk ook zeker bij andere categoriën zoals een verdeling op toepassing, eigenschappen of standplaatsen in de tuin. Antwoord door: Lilian Korteweg op 5 apr. De plant kan maar weinig vorst verdragen.

De oleander wordt zo'n 3 meter hoog en is een groenblijvende struik.

Het eten van zaden en bloemen kan dodelijk zijn voor een klein kind of huisdier. Laat niet winterharde soorten als kuipplant overwinteren op een lichte en vorstvrije plek en zet ze vanaf half mei weer buiten. Dit kan komen door watergebrek, of juist te veel. Het verzorgen van een Oleander boompje is vrij eenvoudig. Op planten geven we plantgarant en op hardwaren 2 jaar garantie.

Met name bij de hogere maten gaat het om een al wat grotere pot.

Maak hiervoor gaten in de onderkant van de pot, kuip of bak. De jonge Oleanders helemaal niet. De sierlijke en heerlijk geurende schermbloemen van deze struik zijn een lust voor het oog én de neus. Zet de pot, bak of kuip bij vrieskou op een lichte, beschutte plek. nl is onderdeel van Tuincentrum Koeman.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen